De buxus is een mooie struik die groenblijvend is en kan je in veel verschillende vormen snoeien. Het belangrijkste is dat je de buksbomen snoeit op het juiste moment.

Waar je op moet letten

Het belangrijkste waar je op moet letten tijdens het snoeien is dat het niet in de zon gebeurt, maar op een bewolkte dag. Als je de struik snoeit in de zon heb je kans dat de buxus kan verbranden. Helaas is dit ook niet te herstellen.

Om ervoor te zorgen dat je altijd een volle groene struik hebt is het aan te raden om de struik maximaal 2 tot 4 keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt mag in mei plaats vinden en de laatste in september. De andere twee keren moeten daar tussenin plaats vinden.

Het kan natuurlijk zijn dat het weer tegenzit. Mocht het in de zomer een keer heel heet zijn kan je eerst de buksbomen goed natmaken. Na het snoeien moet de buxus wel afgedekt worden met een fleecedeken om verbranding te voorkomen.

De struik zal voller en groener zijn des te vaker je hem snoeit. Wil je dat de haag mooi en strak gesnoeid wordt? Snoei dan eerst de zijkanten en daarna bovenop. Probeer wel zo veel mogelijk op gelijke hoogte te blijven voor het beste resultaat.

Met buksbomen kan je ook spelen met vormen en zelfs figuursnoeien doen. Zo kan je een leuk rondje maken of als je erg ervaren bent zelfs een mooi hartje. Het vergt veel oefening en tijd om zoiets te maken dus onderschat het niet. Gebruik altijd een schone schaar voor een mooi en strak resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.